2024. május 17. - Paszkál

Ideiglesen még fogadhat betegeket a miskolci Szent Ferenc Kórház

Ideiglenesen, ám továbbra is fogadhat betegeket Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő Szent Ferenc Kórház, annak ellenére, hogy az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP) nem kötött szerződést az intézménnyel - közölte Misko
2007. április 5. csütörtök 21:23 - Hírextra
Miskolc jól lobbizott, az egészségügyi reform részeként a kórházi ágyszámok újraelosztásánál, a súlyponti létesítményként nyilvántartott megyei kórház mellett mindkét városi intézmény tovább működhet, több aktív ággyal, mint amennyit a minisztériumi javaslat tartalmazott - mondta Szűcs Erika. Közlése szerint az eredetileg Miskolcnak szánt ágyszámhoz képest 213 ággyal marad több a város kórházaiban.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint a borsodi megyeszékhely arra törekedett - és ez teljesült is -, hogy a magas színvonalú betegellátás és szakmai munka továbbra is biztosított legyen.

A megyei önkormányzat fenntartásában lévő miskolci Szent Ferenc kórház ügyében - az egészségügyi reform ezen kórház aktív ágyainak megszüntetéséről szól - az alpolgármester azt mondta: együttműködési megállapodást kötöttek a fenntartóval.

Megállapodtak abban, hogy júniusig a Szent Ferenc Kórház pulmonológiai és reumatológiai aktív ágyait továbbra is használhatja, az OEP ezt közvetve finanszírozza. Júniustól az aktív ágyak a városi kórházakhoz kerülnek, amelyek akkorra felkészülnek a "tüdőbetegek" teljes körű fogadására.

Szűcs Erika nem hagyott kétséget afelől, hogy Miskolc számára a legfontosabb a magas színvonalú betegellátás, a kórházak struktúra átalakítását szolgáló 7,5 milliárd forintos keretből majdnem 150 millió forintra pályáznak a miskolci kórházak - közölte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását