2024. április 29. - Péter

Tüntetés a nyergesújfalui cementgyár ellen

Fáklyás tüntetéssel tiltakozott a Holcim Hungária Zrt. Nyergesújfaluba tervezett cementgyára ellen pénteken este hét órakor Táton, egy helyi környezetvédő egyesület. Egy órával korábban Esztergomban a vállalat átadta a Holcim Díjakat, mellyel közel kétmil
2007. március 31. szombat 10:04 - Hírextra
"Két kilométer hosszan, háromszáz fáklyával jelöltük meg a Tát és Nyergesújfalu közötti árkot, azt a természetes határvonalat, melyen túl az emberek túlnyomó többsége népszavazással is megerősítette, nem kívánja a Nyergesújfalu és Tát között felépítendő Holcim cementgyárat" - mondta el az MTI-nek a "Zöld sziget" Tát és Térsége Környezetvédő Egyesület elnöke.
Holop István elmondta, szombaton délután kettőtől öt óráig ugyanezen helyszínen a környező települések családjai madárijesztőket állítanak annak jelképéül, hogy a tervezett beruházás a gyermekek egészségére lenne a legkárosabb. A tiltakozással egyidejűleg a 10-es út egy szakaszát is lezárják.

Az akciót a térség több környezetvédő és civil szervezete támogatja. A cementgyár elleni tiltakozás előtt egy órával Esztergomban tartották a Holcim Díj átadását.

A vállalat egymillió forint értékű cementutalványt adott át a Lábatlan Közösségi Céljaiért Alapítványnak. A támogatást a lábatlani járdák felújítására használják fel. A Holcim Díjat a cég több éve alapította, Lábatlanon és Nyergesújfaluban bejegyzett nonprofit szervezetek, civil szervezetek és intézmények támogatására.

A fődíjon túl támogatást kapott Mogyorósbánya, a Hősök tere felújítására, két település óvodája, egy sportegyesület, valamint egy sérült fiatalokat gondozó szervezet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását