2024. május 27. - Hella

Megint sztrájk Ferihegyen

Eredménytelenül zárultak a pénteki tárgyalások a Budapest Airport (BA) és aLégiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete (LDFSZ) között, ezért az érdekképviselet megtartja szombatra hirdetett 7 órás sztrájkját a 72 munkavállalót foglalkoztató RÜK Kft.
2007. március 30. péntek 20:03 - Hírextra
Szollár Domokos a BA szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t pénteken, hogy a BA már értesítette a légitársaságokat : a sztrájk ideje alatt a RÜK üzemanyagkiszolgálása szünetelni fog. A légitársaságok már intézkedtek az üzeanyag alternatív módon történő beszerzéséről, ami történhet Ferihegyen, vagy a járatot indító, vagy fogadó másik repülőtéren - tette hozzá.

A BA arra számít, hogy az üzemanyag-kiszolgálók munkabeszüntetése önmagában nem okozna jelentős fennakadást a repülőtér forgalmában, ám a szakszervezet azóta bejelentette, hogy a földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft.-nél egynapos sztrájkot hirdet. Legutóbb a Celebinél szerdán tartott háromórás sztrájkot a szkaszervezet, a munkabeszüntetéshez az akkor beosztott dolgozók többsége csatlakozott, járatot törölni nem kellett, több járat azonban késve közlekedett.

A BA arra számít, hogy az üzemanyag-kiszolgálók sztrájkja önmagában nem okoz jelentős fennakadást a Budapest Airport forgalmában. A RÜK dolgozókat képviselők sem csütörtökön, sem pénteken nem írták alá azt a megállapodást, amelynek nyomán valamennyi BA dolgozó 170.000 forint jutalomban részesül a Budapest Airport tulajdonos váltását lezáró pénzügyi tranzkació után.

A megállapodás szerint, a bértárgyalásokat a felek elnapolják, és a HOCHTIEF átvétel után négy héttel, de legkésőbb június 1-jén kezdik meg. A BA 1700 dolgozóját képviselő Üzemi Tanács és négy reprezentatív szakszervezet által csütörtökön aláírt megállapodás célja, hogy biztosítsa a zökkenőmentes tulajdonosváltást.

A Budapest Airport vezérigazgatója, Stewart Wingate elmondta: "Sajnáljuk, hogy az LDFSZ és a GSZSZ sztrájkot hirdetett, hiszen az érdekképviseleti vezetők tudják, hogy nagyon rövid időn belül lehetősége lesz érdemben tárgyalni a bérekről az új HOCHTIEF vezetéssel. Különösen az a szomorú, hogy a RÜK dolgozók személyesen fogják a sztrájk kárát elszenvedni. Reméljük, hogy a dolgozók sürgetni fogják érdekképviseleti vezetőiket, hogy lépjenek vissza a szükségtelen sztrájktól."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását