2024. május 17. - Paszkál

Áprilisban pályázat-elbírálás az FVM-ben

Pásztohy András miniszteri biztos szerint a "finiséhez érkezett" a vidékfejlesztési hálózat kiépítése. Erről a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM)miniszteri biztosa Kaposváron számolt be.
2007. március 30. péntek 21:07 - Hírextra
Közölte: április közepén bírálják el a kistérségi irodák létesítésére és működtetésére kiírt pályázatokat, majd a szakemberek két hónapos felkészítése és előkészületek után minden kistérségben lesz egy iroda, amely segítséget nyújt a gazdálkodóknak, az önkormányzatoknak, a helyi közösségeknek a vidékfejlesztési célok megvalósításában.

Elmondta, a 168 kistérségre kiírt pályázatra 525 pályázat érkezett. Somogy megye tíz kistérségéből például 22 - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint civil szervezetek, kistermelők, vagy termelői csoportok, szövetkezetek és részvénytársaságok egyaránt pályázhattak a feladatra. Pásztohy András közölte: az új irodák munkatársai - együttműködve a falgazdászokkal - a kistérségi, illetve regionális operatív programokkal összhangban segítik majd a helyi fejlesztéseket. Kiemelt feladtuk lesz a kormányzat és az adott térség közötti információáramlás segítése, érdekegyeztető fórumok, képzések szervezése, valamint a tanácsadás. A vidékfejlesztési irodák létrehozására és működtetésére ez évben 16 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta a miniszteri biztos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását