2024. május 19. - Ivó, Milán

Hamarosan változások lesznek az amerikai vízum ügyében

Göncz Kinga jó esélyt lát arra, hogy egy-két hónapon belül módosítják az amerikai vízumszabályokat. Az Amerikai Egyesült Államok filozófiát vált vízumügyben: eddig elsősorban a gazdasági menekültekkel szemben védték magukat, most a biztonságpolitikai kérd
2007. március 14. szerda 11:13 - Hírextra
Hozzátette: Magyarországnak ez a váltás kedvező. Göncz Kinga szerint "jó remény van arra, hogy egy-két hónapon belül elfogadják ezeket a változásokat".

Mint mondta, Magyarországnak is kell bizonyos dolgokat teljesítenie, például "a túltartózkodási ráta" területén, azaz, hogy nagyon sok magyar marad kint a vízum lejárta után is az Egyesült Államokban.

George Bush amerikai elnök tavaly novemberben jelentette be, hogy a kongresszussal közösen bizonyos változásokon dolgoznak, amelyekkel egyes országok számára lehetővé teszik a vízumkényszer könnyítését.

2007 január végén washingtoni szenátorok törvényjavaslatot nyújtottak be az amerikai vízumpolitika megváltoztatásáról, amely a vízummentességi körbe tartozó országok körének kibővítése révén Magyarországot is érinti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását