2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ökölcsapásokkal nem lehet politizálni

Bántalmazta az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökhelyettesét egy szombati kampányrendezvényt követően Vajda László, aki a Lungo Drom országos listáján a 4., míg a területi választás Zala megyei listájának első helyén indult a vasárnapi voksoláson
2007. március 4. vasárnap 18:37 - Hírextra

Kövesi Vilmos elmondta: támadója ellen megtette a büntetőfeljelentést, a választási irodánál pedig panaszt nyújtott be. Kövesi Vilmos - aki négy évig volt az OCÖ elnökhelyettese, de a március 4-re kitűzött országos és területi kisebbségi önkormányzatok választáson egyik listán sem indult - úgy fogalmazott: erőszakkal, ökölcsapásokkal nem lehet politizálni, a romák érdekeit országosan így nem lehet képviselni.

Az elnökhelyettes, aki október elsején Zalalövőn, a Fiatal Romák Országos Szövetsége (FIROSZ) színeiben szerzett kisebbségi önkormányzati képviselői mandátumot, az MTI-nek elmondta: a még szombat délutáni incidens azért történt, mert szervezetük Teleki László listáját és programját támogatja, ezért riválisa, hogy "érvényt szerezzen" a Lungo Dromnak, két ízben is ököllel arcon csapta.

Kövesi Vilmos a zalalövői városi rendőrkapitányságon feljelentette Vajda Lászlót testi sértésért, a megyei választási irodánál pedig panasszal élt a Lungo Drom listavezetőjével szemben.

Takács Csaba százados, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek megerősítette, hogy megérkezett a feljelentés a zalalövői rendőrörsre. Az MTI Vajda Lászlót nem tudta elérni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását