2024. május 16. - Mózes, Botond

Hamarosan bárki beleshet a perekbe

A Legfelsőbb Bíróság (LB) azt tervezi: a közeljövőben minden internethasználó számára elérhetővé teszi a jelenleg mintegy 192 ezer döntést tartalmazó belső adatbázisát - közölte az LB elnöke Pécsett.
2007. március 2. péntek 16:18 - Hírextra
Az eddig hozott határozatokat tartalmazó adatbázis olyan kincs, amely az élet szinte minden területére választ ad, és nemcsak jogászoknak, gazdasági szervezeteknek, minisztériumoknak, hanem a pereskedő vagy csak érdeklődő átlagembereknek is hasznos lehet - tette hozzá Lomnici Zoltán a Baranya Megyei Bíróság összbírói értekezletét követő sajtótájékoztatón. Utalt rá: a törvény szerint az LB és az ítélőtáblák július elsejétől új döntéseiket kötelesek bárki számára elérhetővé tenni honlapukon, az LB azonban a régi ügyeket is feltenné a világhálóra.

Lomnici Zoltán szavai szerint ehhez a sokszor 20-50 oldalas határozatok áttekintésére, és a szigorú adatvédelmi szabályoknak megfelelő megszerkesztésére van szükség. Ez néhány millió forintból megoldható. A pénzt az LB a szaktárcától szeretné megkapni, illetve európai uniós forrásokból szeretné előteremteni.

A főbíró szólt arról, hogy a www.lb.hu honlapon már most 2.097 dokumentum, köztük 1.383 elvi határozat, 96 jogegységi határozat és egyebek mellett nyolc kollégiumi vélemény olvasható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását