2024. május 18. - Erik, Alexandra

A németeknél zéró tolerancia

"Ahol nem sikerül megfékezni a rendbontókat, ott többé nem rendezhetnek bajnoki mérkőzéseket, a klubokat pedig fel kell számolni" - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke.
2007. február 13. kedd 12:56 - Hírextra
"Nem hagyhatjuk, hogy néhány idióta tönkretegye az egész ország megítélését, elrontsa több tízezer ember szórakozását, közölte a hirado.hu. Viszont azt sem várhatjuk el, hogy a rendőrség minden energiáját a meccsek biztosítására fordítsa, ennél ugyanis sokkal fontosabb feladatai is vannak."

"Az első figyelmeztetés után, a második balhénál örökre el kell tiltani a vétkes klubot. Szélsőséges esetben egy egész régió bajnokságát is be lehet szüntetni, ha nincs más megoldás."

Zwanziger a lipcsei botránnyal kapcsolatban elmondta: kedden találkozik a szász szövetség vezetőivel, akiknek azt fogja javasolni, hogy a hétvégén egyetlen szász bajnokit se rendezzenek meg.

"Ha ez sem segít, akkor megszüntetjük a szász bajnokságot és az ottani klubokat."

Vasárnap Lipcsében egy szász kupameccs után 800 huligán támadt rá a kivezényelt 300 rendőrre. Az összecsapás után 32 rendfenntartót és 6 rendbontót kellett kórházba szállítani.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását