2024. május 5. - Györgyi

Büszkék fajiságukra

Közel ezer fekete ruhás bőrfejű tart "Becsület napi" megemlékezést a fővárosi Hősök terén szombat délután. A külföldi és magyarországi fiatalok a 62 évvel ezelőtti kitörési kísérletre emlékeznek.
2007. február 10. szombat 21:08 - Hírextra
A szélsőséges, skinhead ifjak a nyilas uralom utolsó óráiban, 1945 februárjában a Várban rekedt Szálasi-katonáknak a Várból való kitörését idézik fel. A megmozdulásra külföldi elvbarátaikat is meghívták. "Hatvankét éve tart a nemzeti elnyomás, de mi büszkék vagyunk fajiságunkra" - mondták német, angol és magyar nyelven az "emlékezőknek" a szónokok.

Az egyik szónok, Illés Zsolt a fekete bakancsos, fehér fűzős, magukat "patriótáknak" nevezőknek azt mondta: "Európa a globalizáció miatt ostrom alatt van, ezért egy választásunk lehet, a kitörés, és folytatni fogjuk harcunkat, a győzelem vagy a halál szellemiségében."

Egy másikuk, Tudós Tamás János szerint megbukott a bolsevizmus, meg fog bukni a liberalizmus is, és győzni fog az ő világnézetük, ami Isten, nemzet és a szociális gondolkodás szellemiségét képviseli.

A rendezvényt a rendőrség kiemelt erőkkel biztosítja, a Hősök terét kordonokkal zárta körbe. A katonai alakzatban néhány korábbi a Kossuth téri tüntető is feltűnt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását