2024. április 28. - Valéria

Nem kellett Gergényinek a Darth Vader sisak

Ajándékot szeretett volna átadni Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánynak és Lendvai Ildikónak, az MSZP frakcióvezetőjének a Rendszerváltó Fórum péntek délelőtt, de a szervezet képviselőit egyikük sem fogadta.
2007. február 9. péntek 13:20 - Hírextra
A tucatnyi Kossuth téri tüntető a Rendőrség Igazgatási Központja elé vonult, ahol Fáber Károly, a demonstráció szervezője egy fekete színű Darth Vader sisakot szeretett volna átadni a budapesti rendőrfőkapitánynak, melyre azonosító számként a "mínusz 001" számot, illetve a "Gergvéder" szót írták. A Rendszerváltó Fórum egy köteg, fénymásolóval készített, "játék" húszezer forintos bankjegyeket is szeretett volna átadni "túlóradíj" gyanánt a rendőröknek, de egyik ajándékot sem vették át.

A demonstrálók azért keresték volna fel a vezérőrnagyot, hogy a "Kossuth tér szellemiségének üzenetét átadják: Gergényi kényúr a hazához hű, nemzeti rendőrséget vezessen" - mondta Fáber Károly.

A demonstrálók ezt követően a Képviselői Irodaházhoz vonultak, hogy Lendvai Ildikó számára egy vörös színű, lógó orrú elefántot ajándékozzanak, amely számukra a szomorúságot jelképezi. Az ajándékot itt sem vette át senki, ezért azt szintén postai úton juttatják el a "címzettnek".

Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője a jelenlévő újságíróknak ugyanakkor bejelentette, hogy az MSZP frakcióvezetője jövő szerdán délelőtt fogadja a Kossuth téri tüntetők delegációját, és a "nemzeti oldal küzdelmének okairól" tárgyalnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását