2024. május 18. - Erik, Alexandra

A lemezcégek feladták

A Midem elnevezésü nemzetközi vásár adatai szerint négy közül egy lemezcég közel áll ahhoz, hogy ingyen ajánlgassa portékáját az interneten MP3-as formátumban.
2007. február 7. szerda 14:30 - Hírextra
Az egyre népszerűsödő P2P (peer to peer) fájlcserélő software-ek által drámaian csökkentett bevételeket reklámfelületek biztosításával kívánják pótolni. A már ismert programok által használt taktikákat óhajtják alkalmazni és korlátozás nélküli letöltést biztosítani, amiről évekig állították, hogy szó sem lehet ilyesmiről.
A legtöbb független kiadó már régóta digitálisan tömörített mp3-as formában dobja piacra termékeit, melyek letölthetők PC-re, mobiltelefonra, elküldhetők e-mailben, és a lejátszók túlnyomó részével kompatibilisek.
A lemezcégek számára az MP3-as formátumban való kibocsájtás nagyban hasonlít a behódoláshoz, mellyel elismerik, hogy elvesztették a kontrollt.
2005-ig nagyjából ki tudták egészíteni az eladásban tátongó lyukat az Apple és az iTunes közbenjárásával, amit a 2006-ban már képtelenek voltak fenntartani. A cégek hivatalos álláspontja szerint a korlátozott letöltési szám igazságos kompenzálása a szerzői jogoknak, valójában viszont már elkezdték a jelenséget más filozófiával szemlélni. Úgy tervezik single-ként árúsítanának, feliratkozással, vagy azon ingyenes szolgáltatók rendelkezésére bocsájtanák, amelyek rendelkeznek reklámfelülettel.
Az EMI Group bejelentette egy héttel ezelőtt, hogy a Baidu.com-on, mely Kína elsőszámú website-ja és keresője, - és ahol a letöltések 90 százaléka kalózmásolat - hamarosan elkezdi muzsikáját megosztani. EMI és Baidu között megegyezés született a reklámfelületekkel kompenzált letöltési forma tanulmányozására. A lemezcég a múlt év közepén már engedélyt adott a Qtrax-nak ugyanezzel a céllal.
Rob Glaser, a RealNetworks igazgatójának állítása szerint "egy vagy két évbe fog kerülni" amíg a Rhapsody-n is elkezdődik az általuk kibocsájtott digitális másolatok közzé tétele, amelyek védve lesznek a kalózmásolatok ellen. (The New York Times)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását