2024. május 3. - Tímea, Irma

A Köztársasági Őrezred csak biztonsági ajánlásokat tett a Kossuth téri parkolóházzal kapcsolatban

A Köztársasági Őrezred nem kezdeményezte az igazságügyi és rendészeti miniszternél a Kossuth tér alatt épülő mélygarázzsal kapcsolatos beruházás közbeszerzési eljárás alóli mentesítését - közölte az őrezred hétfőn az MTI-vel.
2008. augusztus 25. hétfő 14:04 - Hírextra
A Köztársasági Őrezred közleményben reagált a sajtóban megjelent hírekre. A Magyar Hírlap szombaton azt írta, a Köztársasági Őrezred azt javasolta az igazságügyi és rendészeti miniszternek, Draskovics Tibornak, hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkozva ne írjanak ki közbeszerzési eljárást az új Kossuth téri mélygarázs építésére.

A rendőrség hétfőn tudatta: a Köztársasági Őrezred nem kezdeményezte az igazságügyi és rendészeti miniszternél a Kossuth tér alatt 2010 év végére épülő mélygarázzsal kapcsolatos beruházás közbeszerzési eljárás alóli mentesítését.

Hozzátették: az őrezred a beruházás nemzetbiztonsági minősítésére sem tett - hiszen nem is tehetett - javaslatot.

A közlemény szerint a tervező, kivitelező cég, valamint a beruházó társaság munkatársai keresték meg az őrezred szakembereit, hogy fogalmazzanak meg szakmai ajánlásokat és biztonsági kérdésekkel kapcsolatos kívánalmakat, "melyet majd a tervezés, kivitelezés és üzemeltetés során figyelembe kell venniük annak érdekében, hogy az Országház, mint védett objektum és a kiemelten védett közjogi méltóságok, valamint a Kossuth térre látogató nemzetközi delegációk biztonsága - a négyszintes parkolóház közelsége ellenére is - szavatolható legyen" - írták.

Hangsúlyozták: "a Köztársasági Őrezred tehát mindössze biztonsági szempontból fogalmazott meg szakmai ajánlásokat az előkészítő tárgyalások során".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását