2024. május 5. - Györgyi

Wittner megint a radikálisok szekerét tolja

Wittner Mária, a Fidesz '56-ot túlélt képviselője lesz a Jobbik egyik szónoka március 15-én. A Jobbik elnöke azt mondja, nem „kérték ki” Wittnert a Fidesztől: egyszerűen csak hívták, és jött. A Fidesz szóvivője Wittner nagyságát méltatja, de a
2007. március 9. péntek 10:25 - Csákány Róbert

„Álságosnak és gyávának tartjuk Gyurcsány Ferenc politikamentes nemzeti ünnepre vonatkozó javaslatát. Március 15-e a magyar szabadság ünnepe. Nem fogunk hallgatni a hazug szóra!” - ezekkel a mondatokkal buzdítja a jobbik.hu a párt szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a Jobbik Magyarországért Mozgalom március 15-i ünnepségén Budapesten, a Vörösmarty téren. A felszólalók között - Világhy József, a Horthy Miklós Történelmi Társaság elnöke, Franka Tibor, Kerepes polgármestere és Vona Gábor, a Jobbik elnöke – ott lesz Wittner Mária '56-os szabadságharcos, a Fidesz országgyűlési képviselője is.

A Hírextra kérdésére a Jobbik elnöke azt mondta, nem talál ebben semmi összeférhetetlenséget. Vona Gábor emlékeztetett: Wittner Máriával régóta jó kapcsolatban állnak, a képviselőasszony október elején is felszólalt a Jobbik Markó utcai, amnesztiáért rendezett tüntetésén.

Vona Gábor eloszlatta azokat az aggodalmainkat is, miszerint meglepő Wittner szereplése egy Jobbik-rendezvényen, hiszen a Fidesz igyekszik távol tartani magát a szélsőségesség bélyegétől. A Jobbik elnöke úgy fogalmazott: „Nem látok ebben semmi kivetnivalót. Ha engem meghívnának a Fidesz egyik rendezvényére, én is elfogadnám, és felszólalnék ott.”

Érdeklődésünkre, hogy a politikusnő szereplését egyeztették-e a Fidesszel, Vona Gábor azt mondta: „Mi Wittner Máriát hívtuk. Ő kért egy hét gondolkodási időt, aztán elfogadta.”

Wittner Máriát nem sikerült elérnünk, Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője pedig asszisztensén keresztül üzenve mindössze egy mondatot kívánt reagálni: "Wittner Mária '56-os szabadságharcos, közülünk egyedül ő tudja, milyen egy elnyomó diktatúra börtönében ülni és halálraítéltnek lenni." A Fidesz válaszának sajátos közlése miatt nem tudtuk feltenni a kérdést, hogy ha ilyen nagy becsben tartják a képviselőasszonyt, akkor miért nem a Fidesz, és miért a Jobbik színpadán mond beszédet március 15-én.

Wittnertől egyébként nem idegen a radikális jobboldallal való barátkozás: a 2006-os országgyűlési választások előtt a Fidesz-lista 5. helyén álló jelölt a MIÉP és a Jobbik parlamenti jelenlétének szükségessége mellett tört lándzsát.

 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását