2024. május 2. - Zsigmond

Húsz éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyarországnak van a legnagyobb szíve - ez az új jelszava a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. Az új program első felhívása a takarógyűjtés - hangzott el azon a keddi tájékoztatón, amelyen visszaemlékeztek a szolgálat vezetői az elmúlt 20 év legizgalmas
2008. november 11. kedd 15:38 - Hírextra
Az a nagyfokú és sokrétű támogatás, amellyel nap mint nap szembesülünk, meggyőz bennünket arról, hogy a magyar társadalom szolidáris és messzemenően nyitott a másik ember gondja-baja iránt - nyilatkozta Kozma Imre. Azt a szlogent, hogy Magyarországnak van a legnagyobb szíve, történelmi események támasztják alá - tett hozzá, majd felidézte az elmúlt 20 év eseményeit.

A keletnémet menekültek befogadása (1989. augusztus), a romániai forradalom (1989. december), valamint a jugoszláviai háború (1991) során végrehajtott nagyszabású segítő és mentőakcióival a szolgálat kormányszervek és társadalmi szervezetek partnerévé vált, és ez történt a dél-kelet-ázsiai cunami alkalmával is - hangzott el a tájékoztatón.

A szeretetszolgálat központjában tartott tájékoztató egy olyan teremben zajlott, amelynek falán egy óriási szív piroslik. A szívet debreceni önkéntesek - idősek és gyerekek - varrták több száz, patchwork technikával készített kis szívből. De ennél százszor nagyobbra is készülnek - hogy hol és hogyan, az még egyelőre titok.

Az adakozó kedv ma is létezik, ha hiteles ember kéri az adományt, és ha meggyőződnek róla a jótékonykodók, hogy az adomány megfelelő célra megy és célba is ér - hangzott el. Annak ellenére így van ez, hogy az utóbbi években látszólag csak a pénzről szól mindez és nem az emberről. A gazdasági válság maga nem érinti közvetlenül azokat az embereket, akik ma hajléktalanok és az utcán élnek, de egyes szociális intézkedések befolyásolhatják számuk növekedését - mondta Kozma Imre atya az MTI munkatársának kérdésére válaszolva.

A szeretetszolgálat vezetői kérik mindenki támogatását, hogy a közelgő tél folyamán az utcán didergő vagy pénztelenségük miatt fűtetlen lakásukban meghúzódó, sok esetben fagyhalálra ítélt embertársaink életét megmenthessük. Mindez kapcsolódik a mai naphoz, azaz november 11-hez, Szent Márton püspökhöz. Szent Márton már fiatalon példamutatóan fordult a szegények felé. Egy hideg télen, hogy egy didergő koldust megmentsen a haláltól, egyetlen köpenyét kardjával kettéhasította és annak felét a koldus vállára terítette.

A takarógyűjtő akciók lebonyolításáról a 350 magyarországi Máltai Ponton adnak felvilágosítást, valamint a szeretetszolgálat honlapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását