2024. május 2. - Zsigmond

Gyermekmentő műszerek Komárom-Esztergomnak

Komárom-Esztergom megye négy mentőállomásnak esetkocsijába adtak át gyermekek baleseti ellátásához szükséges műszereket egy bank "Gyógyvarázs" programjának keretében szerdán Tatabányán.
2008. január 9. szerda 12:30 - Hírextra
"A Közép-Dunántúli Régió lesz az országban az első, ahol megvalósul az esélyegyenlőség, azaz az esetek 90 százalékában 15 percen belül kiérkezhet a mentő mindenhová, a szolgálat beruházási programjának befejezése után" - mondta az MTI-nek a mentőszolgálat régiós szervezetének orvos-igazgatója.

Czirner József hozzátette, májusra készül el a régió hetedik új mentőállomása. Két év alatt 1,5 milliárd forintot fordítottak a szolgálat épületeire, a műszerek fejlesztésére 80-90 millió forintot gyűjtöttek össze, az önkormányzatok segítségével.

A megyében Esztergom, Kisbér, Komárom és Tatabánya esetkocsijaiba adtak át gerinchordágyakat, oxigénmérő műszereket és olyan ultrahangos berendezést, mellyel a gyermek szervezetébe injekció nélkül, a levegőben elporlasztva lehet gyógyszereket juttatni, belélegzéssel.

"Az esetkocsik felszerelését az OMSZ a felnőttekre szabta, Komárom-Esztergom megyében nincs sem gyermekmentőkocsi, sem újszülöttmentő. A most átvett műszerekkel a gyermekek baleseti ellátását tudjuk javítani" - a mondta el most átvett műszerekről Onódi Lívia, a nyertes pályázatot készítő 104 Mentőalapítvány titkára.

A "Gyógyvarázs" programot elindító pénzintézet 2007-ben 86 pályázatból 10-et támogatott összesen mintegy 25 millió forint értékben. A program indulása óta több, mint 154 millió forinttal járult hozzá 42 kórház és mentőszolgálat munkájához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását