2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Géppisztoly vagy két pisztoly, avagy hogy készülnek a tudósítások

Nincs olyan újságíró, aki ne szeretne elsőként tudósítani egy bűnügyi vagy katasztrófa helyszínről, ahová szerkesztője küldte azzal, hogy minél előbb szerezzen információkat, tájékoztatást adjon.
2007. május 4. péntek 21:55 - Hírextra
Ilyen esetekben a helyszínre érkező sajtómunkás szembesül azzal, hogy a területet lezárták, és nem fogják odaengedni, amíg ott valamilyen rendőri vagy katasztrófavédelmi beavatkozás történik, nem nagyon tud információt szerezni azoktól, akik a műveletet irányítják, vagy végzik, hiszen nekik sem idejük, sem kedvük, sőt a legtöbb esetben engedélyük sincs arra, hogy nyilatkozgassanak.

Mit is tesz az újságíró?

Kérdezősködik, és minden útjába kerülő embertől igyekszik információmorzsákat begyűjteni. Ez általában sikerül, de azzal a problémával állunk szemben, amit tapasztalhatunk a gyermekkorban játszott fülbesugdosós információcsere során, vagyis a mese szép lassan ferdül, mert félrehallás, vagy hozzáköltés – konfabulálás szép szakszóval – miatt már egyre-másra átalakul.

A Széna-téri bankrablás és túszejtés során egy újságíró kijutott a bankfiókból és elmesélte hogy:

- A bankrabló elővett egy nagy méretű fegyvert felhúzott kakassal – szó szerint hozzátette, kibiztosítva – és fenyegetőzött, majd lőtt és megszerezte az őr fegyverét. Így két pisztollyal rendelkezett.

Másként nem lehet, csak úgy, hogy a két pisztoly valakinél géppisztollyá alakult, majd a mesét tovább cizellálták, és a végére AK-47-es géppisztolyról, majd végül precízen gépkarabélyról beszéltek a tudósítók.

Pedig ha egy picit is ismernék a fegyvereket a tudósítók, tisztában lennének vele, hogy a géppisztolyok/gépkarabélyok nem rendelkeznek kakassal.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását