2024. május 6. - Ivett, Frida

Programalapú együttműködés folyik

Az MSZP továbbra is a demokratikus ellenzéki erők széles, programalapú együttműködése mellett elkötelezett - közölte Tóbiás József, a párt frakcióigazgatója Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnök nyilatkozatára reagálva.
2013. január 8. kedd 14:33 - HírExtra
Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke kedden azt mondta az MTI-nek, hogy a szakpolitikai egyeztetések valójában koalíciós tárgyalások, erre pedig sem a jelenlegi időpont, sem az MSZP által javasolt forma és résztvevői kör nem megfelelő. Ezzel indokolta, hogy az Együtt 2014 - miközben a közjogi kérdésekről szóló tárgyalásokon részt vesz - nem megy el az ellenzéki erők keddi gazdaságpolitikai egyeztetésére.

Tóbiás József erre úgy reagált az MTI-nek, hogy a demokratikus ellenzéki erők a programalapú együttműködés tartalmi elemeiről tárgyalnak, vagyis folytatják azt az ütemtervet, amely a programokról szóló egyeztetés után elvezethet egy választási együttműködéshez.

"Magyarországon a Fidesz-kormány tevékenységének nyomán mára három fő válságterület alakult ki: a szociális, a gazdasági és a demokratikus válság. Ezeket együtt kell kezeljük, mert ettől függ hazánk jövőbeli sikere" - írta közleményében a szocialista politikus, megjegyezve: az első gazdasági tárgyú egyeztetésen a növekedés lehetőségeiről, az igazságos adórendszerről, a munkahelyek bővítésének feltételeiről és a kkv-szektor fellendítéséről folyik az eszmecsere.

Tóbiás József arra is kitért, hogy az MSZP egyetért Bajnai Gordon korábbi nyilatkozatával, amely szerint az együttműködés személyi feltételeiről az egyeztetések legutolsó stádiumában kell megállapodni azokkal szervezetekkel, amelyek addig egyezségre jutnak a közös programról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását