2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kárpátalján is magyar kitüntetések

Magyar állami kitüntetéseket vett át három kárpátaljai magyar közéleti személyiség augusztus 20. alkalmából pénteken Ungváron.
2012. augusztus 17. péntek 17:07 - HírExtra
Az ungvári magyar főkonzulátusán megtartott ünnepségen Bacskai József főkonzul Áder János köztársasági elnök megbízásából a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adta át Roják Máriának, az Ungvárhoz közeli Császlóc község polgármesterének a kárpátaljai és a magyarországi önkormányzatok és települések közötti kapcsolatok elmélyítése és fejlesztése érdekében kifejtett tevékenységéért.

A diplomata a magyar nyelv és a magyar kultúrkincs ápolása és megőrzése érdekében kifejtett sokirányú tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést nyújtotta át az államfő nevében Eiben Évának, a gyertyánligeti római katolikus egyházi tanács gondnokának.

Kulin Zoltán, a Kárpátalja Megyei Állami Televízió és Rádiótársaság vezérigazgató-helyettese a köztársasági elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vette át a főkonzultól a kárpátaljai magyarság életének hiteles bemutatásáért, a magyar nyelvű média működési színvonalának emelése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként.

Későbbi időpontban Kijevben veszi át a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést Szikura József biológus-botanikus, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora több évtizedes kutatói és oktatói munkássága, intézményszervezői, szakmai-közéleti, valamint a kárpátaljai magyar felsőoktatás fejlesztése érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként.

Lakóhelyén, Rahón nyújtják át Bilics Évának, a rahói Petőfi Sándor Anyanyelvi Klub szervezőjének a szórványban élő kárpátaljai magyar gyermekek anyanyelvi oktatásának megszervezése, a kárpátaljai magyarok identitásának megőrzése érdekében kifejtett áldozatos munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést.

Magyarországon veszi majd át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Larisza Maleh, Magyarország tiszteletbeli lembergi (Lviv) konzulja, a lembergi Szuputnik turisztikai vállalat igazgatótanácsának elnöke a magyar-ukrán kapcsolatok ápolása és elmélyítése, valamint a lembergi magyar diaszpóra kulturális szervezetének támogatása érdekében végzett sokoldalú tevékenysége elismeréséül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását