2024. május 3. - Tímea, Irma

MSZP: be nem tartott Fidesz-ígéretek

Winkfein Csaba, a szocialista párt elnökségének tagja kedden sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy nem készült el az a tíz évre szóló lakáspolitikai koncepció, amelynek megalkotását a Fidesz a választások előtt megígérte.
2012. augusztus 14. kedd 11:53 - HírExtra
Beváltatlan maradt az is, hogy visszaállítják a korábbi szociálpolitikai támogatást és a kedvezményes lakáshitelezést - tette hozzá.

Az MSZP-s politikus elmondta: bár a Fidesz azt vetítette előre, hogy az állam évi 40 ezer lakás építéséhez fog hozzájárulni, 2011-ben mélypontra jutott a lakásépítések száma, alig 11 ezer új lakás épült. Az ígért adókedvezmény helyett pedig emelkedett az adásvétel után fizetendő forgalmi adó - jelezte.

Winkfein Csaba szerint mindez azt mutatja, hogy az Orbán-kormány semmit sem valósított meg a Fidesz lakáspolitikai ígéreteiből. Meglátása szerint ezt súlyosbítja, hogy szinte leállt a hitelezés, míg a szocpolt csak a jómódúak tudják igénybe venni. Nem véletlen, hogy augusztus elején a fideszes Révész Máriusz is arról beszélt egy interjúban, hogy át kell gondolni a szocpol rendszerét, mert a jelenlegi feltételekkel nagyon kevesen jutnak hozzá a támogatáshoz - emlékeztetett.

Nehezményezte az önkormányzati bérlakások számának csökkenését is, miközben 300 ezer új szociális bérlakásra lenne szükség.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a lakáshoz jutás támogatása - a munkahelyek megőrzése, a családalapítás segítése és egy jól működő oktatási rendszer fenntartása mellett - kulcsfontosságú lenne ahhoz, hogy a fiatalok ne hagyják el az országot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását