2024. május 6. - Ivett, Frida

Fidesz: elkésett az MSZP aggodalma a Malévért

A Fidesz szerint kissé elkésett az MSZP aggodalma a Malévért, miután a szocialisták kormányzása alatt történt a légitársasággal az elmúlt két évtized egyik legkárosabb privatizációja és végül csődhöz, százmilliárdos tartozásokhoz vezető újraállamosítása.
2012. február 18. szombat 18:35 - HírExtra
Az ellenzéki politikus kijelentette: "a Malév hirtelen és tragikus leállása közvetlenül a kormány határozatlansága, tétovasága és a Malév vezetésének az ügyetlensége miatt történt". Józsa István egy új, üzleti alapon működő, piacképes nemzeti légitársaság felállítását sürgette, kijelentve, hogy az MSZP-frakció ebben támogatja a kormányt, továbbá részt vesz a Malév helyzetét feltáró parlamenti vizsgálóbizottság munkájában.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: nyilván a szocialisták is belátják, hogy nem könnyíti meg egy új nemzeti légitársaság megalapítását mindaz, ami a Malévvel történt: a légitársaság privatizációja, majd újraállamosítása, továbbá az, hogy "a reprivatizációs eljárást felügyelő pénzügyminiszter bevásárolta magát és átült a Malévet feljelentő konkurens légicég igazgatóságába".

A szóvivő ugyanakkor üdvözölte, hogy a szocialisták hajlandók részt venni a vizsgálóbizottság munkájában, mert így kiderülhet, hogy mi és miért történt a magyar légitársasággal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását