2024. május 3. - Tímea, Irma

Elindult a Békemenet

Több tízezer ember részvételével, a Himnusz eléneklése után elindult a fővárosi Hősök teréről a Parlamenthez szombat délután a kormánypárti demonstrációs menet - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről.
2012. január 21. szombat 17:22 - HírExtra
A magasba tartott helységnévtáblák tanulsága szerint az ország különböző részei mellett érkeztek résztvevők Erdélyből és a Felvidékről is. A tömegben több fideszes, valamint árpádsávos zászlót is látni lehet, továbbá olyan transzparanseket is hoztak magukkal, amelyekre azt írták: "Rabok legyünk vagy szabadok?!", "Hajrá Orbán Viktor!", illetve "Összefogtunk, véghezvisszük!".

A téren összegyűlt, többségükben kokárdás, nemzeti színű zászlókat lobogtató emberek megtöltik az úttestet az Andrássy úton a Hősök terétől az Oktogonig. Több helyen kisebb-nagyobb csoportok várják a menetet, sokan pedig sorfalat állnak az út mentén.

A résztvevők között van egy olyan diákcsoport is, amelyet két szerzetes kísér. Az egyik diák az MTI tudósítójának azt mondta: az esztergomi Temesvári Perbált gimnáziumból jöttek, és az iskola szervezete az utat, miután többen jelezték, hogy szeretnének részt venni a demonstráción.

A mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész és Széles Gábor nagyvállalkozó által szervezett tüntetésen a résztvevők a Hősök teréről a Kossuth Lajos térre vonulnak, a tervek szerint beszédet senki nem mond majd.

A kormány mellett demonstrálók a korábban közzétett felhívásukban azt írták: szeretnék bemutatni, hogy nem kívánnak mást, "csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni". A szervezők azokat várják a megmozdulásra, akik egyetértenek a mozgalom céljaival és akiknek "fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását