2024. május 2. - Zsigmond

Kína Líbiában

Kína üdvözli az új líbiai ideiglenes kormány megalakítását és kifejezésre juttatta, hogy szívesen működik vele együtt - derül ki a külügyminisztérium szóvivőjének szerdai közleményéből.
2011. november 23. szerda 12:08 - HírExtra
Az ideiglenes kormány megalakulását a politikai átmenet fontos lépésének nevezte Liu Vej-min (Liu Weimin), és kifejezte reményét, hogy Líbiában zökkenőmentesen fog alakulni a politikai, gazdasági helyreállítás és a nemzeti megbékélés folyamata.

Kína kész Líbiával együtt elősegíteni a kétoldalú kapcsolatokat és konstruktív módon részt venni az ország újjáépítésében - olvasható a Hszinhua hírügynökség jelentésében.

Szokásos tájékoztatóján kérdésre válaszolva Liu közölte, hogy Peking Tripoliból olyan jelzést kapott, amely szerint a kínai vállalatok számíthatnak kárpótlásra elszenvedett veszteségeik után.

Peking értékeli a pozitív üzenetet és továbbra is ösztönözni fogja a kínai vállalatokat arra, hogy aktívan kapcsolódjanak be a háború utáni építkezésbe - hangoztatta a szóvivő.

Kínának jelentős üzleti érdekeltségei voltak, illetve maradtak Líbiában. Peking a válság kitörésekor mintegy 35 ezer állampolgárát menekítette ki az országból, s lapjelentések szerint az érintett 13 kínai állami cég vesztesége 20 milliárd dollár körül van. Kína teljes olajimportjának mintegy 3 százaléka származik az észak-afrikai országból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását