2024. május 14. - Bonifác

Zala Volán nem ért egyet az MNV-vel

A Zala Volán Zrt. Üzemi Tanácsa szerint az MNV Zrt. javaslatával szemben elhibázott lépés lenne a helyi közösségi közlekedésben keletkező veszteséget bírósági úton követelni az önkormányzatoktól - közölte az üzemi tanács.
2011. június 2. csütörtök 07:36 - HírExtra
 "Az MNV Zrt. (Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.) a napokban közgyűlési előterjesztésekben fogalmazta meg azt a szigorú elvárását, miszerint a Volán-társaságok - a helyi közösségi közlekedésben keletkező veszteség kiegyenlítési igényeiknek, - akár bírósági úton szerezzenek érvényt a helyi szolgáltatást megrendelő önkormányzatokkal szemben" - olvasható az üzemi tanács közleményében.

A Zala Volán Zrt. Üzemi Tanácsa szerint elhibázott lépés szembe állítani az önkormányzatokat és a Volánokat, azokon a településeken pedig, ahol partneri viszony alakult ki a megrendelő és a szolgáltató között, egyenesen elfogadhatatlannak tartja a "kikényszerítést". Példaként említették Zalaegerszeget és Nagykanizsát, mindkét megyei jogú város önkormányzata 50-50 millió forint normatív támogatást fizet a Volán társaságnak és kisebb mértékben hozzájárul a veszteségek ellentételezéséhez is.

Az üzemi tanács arra is felhívja a figyelmet, hogy 2012. december 31-én lejár a helyi autóbuszos közúti közlekedésre vonatkozó közszolgáltatói szerződés, és ezt követően az önkormányzatok szabadon választhatnak szolgáltatót.

A költségeket járatleállításokkal lehetne csökkenteni, de a teljesítmény-kivonás miatt alacsonyabb lenne a szolgáltatás színvonala, az utazó közönség ugyanakkora díjtételért gyengébb szolgáltatást kapna, amiért egyaránt elmarasztalná az önkormányzatot és a Volánokat is - olvasható a közleményben.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását