2024. május 3. - Tímea, Irma

Alternatív egyeztetésbe kezd az MSZP

Alternatív egyeztetésbe kezd az érdekvédelmi szervezetekkel a nyugdíjakról, továbbá a munka törvénykönyve, illetve az önkormányzati törvény várható megváltoztatásáról az MSZP - jelentette be Mesterházy Attila szombaton Egerben.
2011. május 21. szombat 20:24 - HírExtra
A szocialista párt elnöke közölte, erre azért van szükség, mert a kormány semmire sem tartja az érdekegyeztetést. Ebben a helyzetben minden megyében meg kívánják keresni a civil szervezeteket és a szakszervezeteket a konzultáció érdekében - tette hozzá.

Az MSZP ugyanis, a kormánytól eltérően, igenis kíváncsi az érintettek és az érdekképviseletek álláspontjára - mondta a politikus.

Véleménye szerint a Fidesz "szőnyegbombázást" hajt végre az országos politikában. Ennek újabb eleme a korengedményes nyugdíjasok juttatásának megvonásáról szóló alkotmánymódosítási kezdeményezés, amely több mint 600 ezer embert érint. A Fidesz állításával ellentétben, miszerint a kezdeményezés csupán a rendvédelmi dolgozókat érinti, az alkotmánymódosítási indítvány szövege általános felhatalmazást ad a kormánynak az összes korengedményes nyugdíjas tekintetében - jelentette ki Mesterházy Attila.

A szocialista párt jogászai szerint, amennyiben csak és kizárólag a rendvédelmi dolgozók nyugellátásáról volna szó, akkor nem kellett volna ehhez alkotmánymódosítás, talán még törvénymódosítás sem. Ezért arra szólítják fel a Fideszt, hogy vonja vissza az alkotmánymódosítási javaslatot, mert az támadás a jogállam, a jogbiztonság ellen és szerzett jogokat vesz el az emberektől - mondta a pártelnök.

Mesterházy Attila arról is beszélt, hogy egri látogatása annak a "ellenzéki edzőtábor-sorozatnak" a része, amelynek keretében az aktivistáikat fel kívánják készíteni a következő választásokra, hogy "egyfajta gyorsreagálású hadtestként" segítsenek a választási kampányban.

Sós Tamás, az MSZP Heves megyei elnöke, a Heves Megyei Önkormányzat volt elnöke emlékeztetett ara, hogy a bíróság adósságrendezési eljárást indított a megyei önkormányzat ellen a budapesti HVL INVEST Kft. kezdeményezésére. A társaság azt követően kezdeményezte a bíróságnál az eljárást, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen 280 millió forint kifizetésére kötelezte a megyei önkormányzatot.

Ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy a megyegyűlés új fideszes vezetése a vélt politikai haszonszerzés érdekében kockára teszi az intézményhálózat működését és a tervezett fejlesztéseket. A többi között az egri kórház 5,5 milliárd forint értékű rekonstrukcióját és a vár csaknem 2 milliárd forintos turisztikai fejlesztését.

Vagyis "tudatosan vonják be adósságeljárás alá a megyei önkormányzatot", ugyanis a 10 éve húzódó jogi eljárás nyomán a bíróság által megítélt összeg rendelkezésre áll - mondta Sós Tamás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását