2024. május 2. - Zsigmond

Jó szereplés az Európa-bajnokságon

Az erős emberek oroszországi Európa-bajnokságán Nagy Nikoletta (63 kg) három ötödik helye után Krutzler Eszter (69 kg) három bronzéremmel jeleskedett.
2011. április 16. szombat 16:25 - HírExtra
Majd péntek este Baranyai János (85 kg) negyedik és ötödik pozíciók begyűjtésével, meg egy nagyszerű országos csúccsal jelezte, hogy végre valami megmozdult a magyar súlyemelésben. "És még ma este hátra van négyfős csapatunkból Gyurkovics Feri fellépése a 105 kilósok kategóriájában" - szögezte le elöljáróban Dobos Imre, a hazai szövetség (MSSZ) első embere az MTI érdeklődésére szombaton, jelezve, hogy ő a maga részéről még további kellemes meglepetésre számít.

"Az Eb előtt két kazanyi érmesünkről beszéltem, és tartom az előrejelzést" - jelentette ki az MSSZ elnöke, aki érthetően büszke az eddigi három magyar szereplőre, s különösen Krutzler bravúros teljesítményét dicsérte:

"Hosszú évek óta nem volt Európa-bajnoki érmes súlyemelőnk, most már megint van Esztinek köszönhetően, s egyáltalán nem lennék meglepve, ha szakításban Gyurkovics is érmet érően teljesítene - jelentette ki Dobos Imre. - Krutzlert még a péntek délutáni rajt előtt telefonon felhívtam, s nyugtatgattam, hogy ne idegeskedjen, amire akadt nála példa az Eb előtt, hanem bízzon magában, és meglesz az eredménye. Arról is igyekeztem meggyőzni, hogy nincs teljesítménykényszer vele szemben, s mintha hatott volna a kérésem, mert ahogy aztán versenyzett, az maga volt az álom: erőtől duzzadó, magabiztos, minden szempontból nagyszerű, érett és okos szereplés, összeszedettség, aminek jutalma három Eb-bronzérem lett."

A szakításban nyolcadik, összetettben ötödik Baranyai János lökésben úgy lett negyedik, hogy megdöntötte a magyar rekordot: Feri Attilának még 2001 novemberében felállított, kereken 2 mázsás csúcsát javította most tovább 201 kilóra.

"Végtelenül örülök Jani sikerének, úgy érzem, azzal, hogy csúcsot emelt, az én sok éves szövetségi munkámat is bearanyozta" - fogalmazott Halász István, az MSSZ főtitkára az MTI-nek.

A minimális, egy kilogrammos különbséggel szerezte meg az összetett aranyérmét a hazaiak világbajnoki ezüstérmese, a 391 kg-ot teljesítő Andrej Gyemanov a 94 kilogrammos kategória szombat kora délutáni versenyében. A második helyen 390 kilóval a moldovai Anatoli Ciricu végzett, míg a harmadik a tőle ugyancsak egyetlen kg-mal lemaradó örmény Gevorik Pogoszján lett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását