2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Világháborús aknagránát okozza a galibát

Forgalomelterelésre és lezárásokra számíthatnak ma délelőtt a Margit híd közelében közlekedők egy vélhetően II. világháborús aknagránát eltávolítása miatt; a tűzszerészeti munkálatok idejére a környék lakóinak el kell hagyniuk otthonukat, illetve kiürítik a Képviselői Irodaházat is.
2011. március 12. szombat 10:48 - HírExtra
A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének búvárai a Dunában szerdán talált lövedék pontos beazonosítását, illetve hatástalanítását 10 órakor kezdik - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A híd pesti hídfőjétől számított 200 méteren belül lakóknak reggel 8 órakor kell elhagyniuk az épületeket. Számukra a Berzsenyi Gimnáziumot jelölték ki átmeneti tartózkodási helyül.

A tűzszerészeti munkálatok ideje alatt útlezárásokra és forgalomelterelésekre kell számítani a Margitsziget déli részén, az alsó és felső rakpart pesti oldalán, valamint a Margit híd teljes hosszában; az érintett szakaszon nem közlekedik a 4-es, a 6-os és a 2-es villamos, a buszok kerülőúton járnak, illetve szünetel a hajóközlekedés.

A HM kommunikációs tisztje, Kerekesné Benedek Mária az MTI-nek elmondta, hogy reményeik szerint délre végeznek az aknagránát hatástalanításával, így kedvező esetben már 13 órára helyreállhat a forgalom.

A tűzszerészeti akció miatt a parlamenti képviselők dolgozószobáinak helyet adó Képviselői Irodaházat is le kell zárni a délelőtti órákban - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását