2024. május 29. - Magdolna

Az Uzsoki, mint kiemelt kórház?

Megújult és bővült a budapesti Uzsoki utcai Kórház, amely ezáltal a térség kiemelt intézményévé válhat.
2011. március 1. kedd 18:50 - HírExtra
A fővárosi fenntartású kórház három régi szárnyát felújították és három új szárnyat alakítottak ki - közölte a főpolgármesteri iroda vezetője keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten. Szeneczey Balázs elmondta: a 6,5 milliárd forintos beruházáshoz a Fővárosi Önkormányzat 4,3 milliárd forint európai uniós támogatást kapott az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. Az Uzsoki utcai intézmény 1927 óta működik kórházként. A főépület eredetileg 1903-ban épült, leányárvaháznak. Ma a kórház 850 ággyal működik, dolgozói létszáma pedig több mint 1.200.

Mint hozzátette, a rekonstrukciós munkálatokat a kórház működése közben kellett elvégezni, ami nem kis szakmai kihívás elé állította mind a fővállalkozót, mind pedig a kórház vezetését. Elmondta azt is, hogy a felújítás mellett sikerült az intézménynek különböző orvostechnikai műszereket is beszereznie. Kiemelte: a beruházás eredményeként a XIV. kerületi kórház az észak-pesti régió kiemelt intézményévé válik.

Velkey György, a főváros egészségpolitikai és szociális bizottságának elnöke az átadáson arról beszélt, hogy a fővárosi egészségügyi átszervezés előtt a kórház "mintaként" szolgálhat. Közölte: az onkológiai centrumként is működő intézménynek azért van jó híre, mert az ott dolgozók "nagy emberi tisztességgel és szakértelemmel végzik a munkájukat".

Forráshiány

Golub Iván, a kórház főigazgatója emlékeztetett arra, hogy az intézmény felújításának első ütemét már 2001 decemberében befejezték, ám a munkálatokat forráshiány miatt csak évekkel később tudták folytatni. Jelezte, hogy a program harmadik ütemére is pályázatot nyújtottak be, ám arról döntés még nem született.

Az átadáson a sajtónak kiosztott háttéranyag szerint a mostani projekt keretében megújult a regionális egészségügyi központ sürgősségi betegellátó osztálya, ortopéd-traumatológiája, szülészeti-nőgyógyászati, neurológiai, belgyógyászati, nukleáris medicina, valamint patológiai osztálya, illetve több szakambulancia.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását