2024. május 2. - Zsigmond

MSZP: sokkal nagyobb és drágább a közigazgatás

Az MSZP szerint a nagyobbik kormánypárt kilenc hónap alatt sokkal nagyobb és drágább államigazgatást és minisztériumi apparátust hozott létre, mint a korábbi kormány - közölte Török Zsolt.
2011. február 28. hétfő 17:02 - HírExtra
 A szocialista szóvivő Kósa Lajos, Fidesz alelnök napirend előtti felszólalására reagálva közleményében azt írta, a Fidesz politikusok kilenc hónap alatt több rokont juttattak zsíros álláshoz, mint a korábbi kormányok együttesen. A Fidesz kilenc hónap alatt sokkal nagyobb és sokkal drágább államigazgatást, minisztériumi apparátust hozott létre - zömüket rokoni segítséggel -, mint a korábbi kormány, miközben csökkenő államapparátust hazudott és hazudik még ma is az embereknek - tette hozzá.

Török Zsolt szerint "a Fidesz kilenc hónap alatt sikeresen kirabolta a magán-nyugdíjpénztári tagokat", hogy ebből az általuk kedvezményezett tehetősebbeknek juttasson nagyobb bevételeket, fizetéseket szegényellenes adórendszerükkel. A szocialista politikus azt írta: "Összességében az látszik, hogy Kósa Lajos pártja, a Fidesz a korrupció pártja. Mindössze annyi történt, hogy Kósa Lajos összekeverte a neveket, vagy a tükörrel már nincs túl jó viszonyban" - fogalmazott. Hozzátette: az MSZP elítéli a korrupciót, a jog minden eszközével harcol ellene.

Kósa Lajos hétfőn az Országgyűlésben arról beszélt, hogy 2011 januárjában jogerősen lezárult a Zuschlag-ügy. Mint mondta, a bíróság szerint bűnszövetkezetben követték el a szocialista politikusok a bűncselekményeket. Véleménye alapján a korrupció ellen csak akkor lehet küzdeni, ha a korrupciónak van személyre szabott politikai felelőse is. Hozzátette: az ügy politikai felelőseit még nem vonták felelősségre.

Közölte: ezek az estek akkor történtek, amikor az Ifjúsági- és Sportminisztériumban Gyurcsány Ferenc volt a miniszter és Mesterházy Attila volt az államtitkár. Véleménye szerint egyetlen lehetséges következtetés van, az érintettek a politikai felelősök. Feltette a kérdést a szocialista pártnak: akarják-e azt a jelzőt magukra venni, hogy önök a "politikai korrupció pártja"?

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását