2024. május 13. - Szervác, Imola

Miről szavaz ma a parlament?

A parlament hétfőn szavaz a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvénymódosításról, amelynek elfogadásával a KEHI feladata lesz az ellenőrzés.
2011. február 28. hétfő 11:11 - HírExtra
A hivatal emellett visszamenőlegesen azt is vizsgálhatná, hogy a magánnyugdíjpénztárak miként fektették be korábbi tagságuk vagyonát, illetve milyen kiadásokra fordították a működési költség címén felvett összegeket. Napirendre kerülnek az új alkotmány koncepciójáról szóló határozati javaslathoz benyújtott módosítások is, valamint a médiatörvény és a médiaalkotmány módosítása.

Az Országgyűlés alkotmány-előkészítő, illetve alkotmányügyi bizottságában támogatott javaslatok között szerepel Lázár János fideszes és Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezetők kezdeményezése, amely a kormány helyett valamennyi képviselőcsoportnak lehetővé teszi egy saját törvényjavaslat benyújtását.

A médiatörvényt és a médiaalkotmány módosítását illetően a kormány által benyújtott változtatások a kiegyensúlyozott tájékoztatás szabályozását, a regisztráció és a más tagállami médiaszolgáltatóval szemben alkalmazható szankciók kérdését érintik. A képviselők egy nap alatt lefolytathatják a javaslat általános és részletes vitáját, míg a zárószavazásra várhatóan a következő héten kerülhet sor.

A napirend a hétfői határozathozatal során kiegészülhet a nemdohányzók védelméről szóló, kormánypárti törvénymódosítási javaslat megtárgyalásával. Az előterjesztés elfogadása esetén tilossá válna a dohányzás a munkahelyek, illetve a nyilvános közintézmények zárt légterű helyiségeiben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását