2024. május 8. - Mihály

Líbia: polgári célpontokat bombáztak

Moammer Kadhafi líbiai vezető elitegységei és afrikai zsoldosok harcolnak a főváros, Tripoli több negyedében - közölte kedden az al-Dzsazíra arab hírtévé.
2011. február 22. kedd 08:43 - HírExtra
Afrikai zsoldosok harcolnak az utcákon

A beszámoló szerint a főváros több negyedében géppuskaropogás hallatszik. A megmozdulások leverésére bevetett afrikai zsoldosok hírét megerősítette Líbiai újdelhi nagykövete, aki ilyen jellegű értesüléseket kapott hazájából különböző forrásokból. Ali Eszávi hozzátette: dezertálásokról is kapott információkat. "A (líbiai) katonák nem nézhetik tétlenül, hogy külföldi zsoldosok gyilkolják honfitársait, ezért a nép oldalára álltak" - mondta.

Kadhafi nem menekült el

Rövid időre megjelent a tripoli állami televízióban Moammer Kadhafi líbiai vezető, hogy bejelentse: Tripoliban tartózkodik, és nem menekült Venezuelába, mint azt korábban elhíresztelték. Kadhafi egyik tripoli rezidenciája előtt, feje fölé esernyőt tartva mutatkozott, amint helyet foglal egy gépkocsiban. Tripoliban két napja esik az eső. A líbiai vezető helyi idő szerint kedden hajnali két óra körül jelent meg a képernyőn, mindössze 22 másodperc erejéig.Közölte azt is: most a Zöld térre megy, hogy találkozzon az ifjúsággal, és bizonyítsa, nem menekült Venezuelába, amint azt a "kóbor kutyák" által irányított külföldi televíziók és médiák híresztelték.

Polgári célpontokat bombáztak


Közben Líbia újdelhi nagykövete megerősítette: harci gép bombázott polgári célpontokat a líbiai fővárosban, Tripoliban. Ali Eszavi korábban éppen azért mondott le, mert a líbiai hatóságok példátlan mértékben alkalmaztak erőszakot a tüntetők ellen hazájában. Mint mondta, arra számít, hogy több diplomata is követi példáját, ha folytatódik a hatósági leszámolás. Eszavi az ENSZ Biztonsági Tanácsa állandó tagjainak segítségét kérte a líbiai lakosság védelmében. Hangoztatta: az utcai tiltakozók legfőbb célja, hogy Moammer Kadhafi líbiai vezető megbukjon.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását