2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Mutyi Kőbányán?

A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. új vezérigazgatója - a 2010. októberében megválasztott városvezetés kérésére - a társaság korábbi tevékenységét teljes egészében felülvizsgálja, úgy a napi működést, mint a nagyberuházásokat.
2011. február 15. kedd 16:15 - HírExtra
Ennek keretében a cég szakértők bevonásával vizsgál számos jelenleg futó, vagy korábban lefuttatott nagyprojektet. Ezen vizsgálatok közül az első, a Bihari út 8/c. szám alatti ház felújításának az átvilágítása múlt hét végén zárult le.

A szakértői vizsgálat a - végül több mint négyszázötvenmillió forintból megvalósuló - rehabilitációs modellkísérlet iratait áttanulmányozva megdöbbentő visszásságokat tárt fel. Kovács Róbert polgármester a vizsgálat eredményeinek ismeretében - a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottságának elnökével, valamint az illetékes alpolgármesterrel egyetértésben - feljelentést tett ismeretlen tettes ellen magánokirat-hamisítás, színlelt ügylet kötésével megvalósult
csődbűncselekmény, különösen nagy kárt okozó csalás, valamint jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt.

Ha a fenti bűncselekmények bizonyítást nyernek, a tettes(eke)t a büntetőbíróság akár 12 évi szabadságvesztéssel sújthatja. A vagyonkezelő korábbi működésének felülvizsgálata folyamatosan történik, amennyiben további bűncselekmény elkövetésének az alapos gyanúja merül fel, az önkormányzat ismét a nyomozó-hatóságokhoz fog fordulni.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását