2024. május 3. - Tímea, Irma

Perel az újságíró

Első fokon tárgyalja a Fővárosi Bíróság Bogád Zoltán újságíró, az ORFK Rendészeti Biztonsági Szolgálata ellen indított kártérítési perét. A felperes félmillió forint nem vagyoni kárt követel az ORFK-tól.
2011. február 10. csütörtök 15:39 - HírExtra
Az első tárgyalási napon ismertették a keresetet, valamint meghallgatták Bogád Zoltán felperest. Az újságíró elmondta, hogy 2007. november 17-én, a Batthyány-örökmécsesnél lezajlott demonstráción vették őrizetbe, majd tartották fogva a Rebisznél 7-8 órán keresztül.

A rendőröknek hiába mondta, hogy ő csak tudósít a tüntetésről - és ezt megerősítették a helyszínen
tartozkodó újságíró kollégái is -, megbilincselték és fogdába zárták. A rendőrség akkor arra hivatkozott, hogy Bogád is ugyanolyan állampolgár mint bárki más, és mivel nem tett eleget a helyszín elhagyására felszólító rendőrségi intézkedésnek, ezért őrizetbe vétele és 40.000 forintos
szabálysértési bírsága jogos volt. Időközben Bogád Zoltán megnyerte szabálysértési perét, melyet a rendőrség bírságoló határozata ellen indított.

A felperes ügyvédje indítványozta, hogy a Rebisz helyszínen készített felvételeit kérje be és tekintse meg a bíróság, valamint tanúként kérte meghallgatni, legalább egy, Bogád őrizetbe vételénél
jelen lévő újságírót. A felperes másodrendű alperesként a BRFK-t is bevonja a perbe. A kártérítési per május 24-én folytatódik.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását