2024. június 2. - Kármen, Anita
Rég látott magasságokban, reaktivált veterán csatárral melegít a magyar labdarúgó-válogatott a hollandok elleni lehetetlen küldetésre Dubajban. Nyilatkozatok, videók és összeállítás - a HírExtra Csank Jánossal elemzett.
2011. február 9. szerda 06:39 - Gedei Szilárd

Illés, Hrutka, Mracskó és a többiek

Négy meccs, négy győzelem, tizenhárom szerzett és egy kapott gól - ez válogatottunk eddigi mérlege Azerbajdzsán ellen. 1996 novemberében Bakuban vertük őket 3-0-ra világbajnoki selejtezőn, majd a visszavágón '97 szeptemberében az Üllői úton is behúztuk a győzelmet 3-1-gyel. A következő selejtezőciklus során megint összeakadt a két válogatott: 1998 októberében Azerbajdzsánban 4-0-ra, a visszavágón pedig '99 szeptemberében 3-0-ra nyertünk a holland-belga közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatának keretében.

Sakk-matt magyar módra - remekbeszabott támadás az 1996-os Magyarország-Azerbajdzsánról (3-0) Urbán Flórián befejezésével:


A múlt és a jövő tehát egyaránt bizakodásra adhat okot, a válogatott következő hónapjai azonban nehéznek tűnnek.

Pokoli nehéz folytatás


Nem akármilyen ellenfelek várnak ugyanis a válogatottra - előbb március 25-én itthon, majd 29-én idegenben a világbajnoki ezüstérmes Hollandiával vívunk tétmeccset. Egy júniusi könnyed barátságos Luxemburg-Magyarország után aztán jön az Eb-selejtező sorozat legfontosabb szakasza: sorendben San Marino, Svédország, Moldova és Finnország következik.

Ki lehet az óhajtott nagy sorozat fő letéteményese? A Fulham sokszor mellőzött, ám vitathatatlan tehetségű Gera Zoltánja? Új csapatába, a Stuttgartba villámgyorsan beilleszkedő Hajnal Tamás? A PSV-vel a napokban hosszabbító Dzsudzsák Balázs?

Vagy pont a Szalai sérülése miatt reaktivált veterán Tököli Attila?

Töki visszatér

A kecskeméti támadó hét év után húzhatja ismét magára a címeres mezt. A szövetségi kapitány blogjában indokolta a kecskeméti csatár behívását.

"Attila már harmincöt éves, azaz nem illik a jövő csapatának építéséről szőtt tervekbe, de nem is ez a szándékom. Most tüzet kell oltani, és szerintem erre mindent figyelembe véve ő a legjobb megoldás, ő az, akinek a játékstílusa a leginkább illik abba a játékba, amelyre mi a nyár óta törekszünk" - írta Egervári Sándor a harmincnégy éves támadó behívásáról.

A kapitány egyébként a hollandok elleni mérkőzéseken is számít a több mint tíz éve, Dunaújvárosban közönségkedvenccé váló Tökölire.

A hollandok elleni összecsapás azonban még odébb van, válogatottunknak az elmúlt évek kellemetlenre sikeredett barátságos meccsei tükrében Azerbajdzsánt is komolyan kell vennie.

Még akkor is, ha szerde este nem futsalról, hanem futballról lesz szó...

 Magyarország-Azerbajdzsán
barátságos labdarúgó mérkőzés
Dubaj, 18 óra
vezeti: Mohamed Abdalkarim (Egyesült Arab Emírségek)

A HírExtra tippje: 3-1

A magyar keret
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Ipswich), Bogdán Ádám (Bolton).
Védők: Lázár Pál (Videoton), Vermes Krisztián (Újpest), Vanczák Vilmos (Sion), Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria).
Középpályások: Koman Vladimir (Sampdoria), Varga József (DVSC), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Stuttgart), Czvitkovics Péter (DVSC), Elek Ákos (Videoton), Vadócz Krisztián (Osasuna), Dzsudzsák Balázs (PSV).
Támadók: Tököli Attila (Kecskemét), Rudolf Gergely (Bari), Priskin Tamás (Ipswich).

A kezdőcsapat

Király Gábor - Lázár Pál, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Laczkó Zsolt - Gera Zoltán, Koman Vladimir, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely, Priskin Tamás.



 


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását