2024. május 3. - Tímea, Irma

Már hivatalból vizsgálják a Való Világot

A Való Világ ellen már 88 esetben éltek panasszal. A botrányműsor sokakat késztetett arra, hogy az NMHH-hoz forduljanak, ennek következtében hivatalból indult eljárás a műsor ellen.
2011. január 28. péntek 14:58 - Forján-Vass Máté
Koltay András, a Médiatanács tagja, már korábban elmondta a HírExtrának, hogy a való világ ellen számos bejelentés érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz.

Az NMHH HírExtrának adott információi szerint már 88 esetben éltek panasszal a műsor ellen. "A panaszok nagy számára tekintettel több epizódra kiterjedő ellenőrzést rendelt el a Mádiatanács."

Hozzétették: "az ellenőrzés után nem lehet rögtön a Médiatanács elé terjeszteni, hogy a szakértői anyag alapján állapítsa meg, hogy volt-e jogsértés vagy sem. Előbb még az érinttet – ez esetben az RTL Klubot – fel kell hívni nyilatkozattételre."



A Hatóságnál elmondták, a válaszadás után, de legkésőbb a határidő leteltével a Médiatanács sürgősséggel fogja tárgyalni az ügyeket. "Az eljárási cselekményekre megadott határidőket figyelembe véve az első döntések nagyjából egy hónap múlva születhetnek meg a Való Világgal kapcsolatban."

Az RTL Klub korábban úgy nyilatkozott, hogy a nagy nézettségre való tekintettel nem fogják hamarabb befejezni a műsort.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását