2024. május 3. - Tímea, Irma

Kormányellenes tüntetések

Csütörtökre virradó éjjel is folytatódtak a kormányellenes tüntetések Egyiptomban.
2011. január 27. csütörtök 08:17 - HírExtra
A rendőrség ezúttal is erőt alkalmazott, és megpróbálta szétkergetni a tüntetőket. Hírügynökségi jelentések szerint elsősorban Kairóban és Szuez városában gyűltek össze az éjszaka során kisebb tiltakozó csoportok. A rendőrség ezúttal is erőt alkalmazott, és megpróbálta szétkergetni a tüntetőket. Személyi sérülésről, illetve letartóztatásokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Szerdán Kairóban, Szuezben és több más városban ismét ezrek követelték Hoszni Mubarak elnök, illetve a kormány lemondását. A rendőrség ezúttal is könnygázt, gumilövedékeket, illetve gumibotot vetett be. A tüntetők autógumikat gyújtottak fel, és kövekkel dobálták a rendőröket.

Az interneten péntekre újabb tüntetésekre szólítottak fel. Az egyiptomi kormányellenes megmozdulásokban az elmúlt napokban 6 személy vesztette életét. A sebesültek száma meghaladja a több százat.

A belügyminisztérium szerda este azt közölte, hogy eddig 500 személyt tartóztattak le. Független jogászok ugyanakkor több mint 1200 személy letartóztatásáról beszéltek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását