2024. május 5. - Györgyi

Szanyi nem hullat krokodilkönnyeket

Az MSZP szerint több százezer ember van kitéve annak a veszélynek, hogy mindenét elveszíti.
2011. január 23. vasárnap 12:48 - HírExtra
Szanyi Tibor országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: a kolontári vörösiszap-katasztrófa "több százszorosa, ha nem ezerszerese fenyegeti Magyarországot" abban az értelemben, hogy több mint százezer lakástulajdonos otthona áll végrehajtási eljárás alatt, a kilakoltatási moratórium pedig tavasszal lejár. Mintegy tízszer ennyien, nagyjából egymillióan vannak, akik elmaradtak a lakáshitel-törlesztéssel, illetve a rezsiköltségek befizetésével - tette hozzá.

A politikus beszélt arról is, hogy a kormány intézkedései miatt a legszegényebbek viselik a tehetős vállalkozásoknak és a magasabb jövedelműeknek juttatott adókedvezmények terheit. Kifogásolta, hogy a havi bruttó 250 ezer forint alatt keresők - az egykulcsos adó miatt lényegében megszűnő adójóváírás elvesztésével - idén a tavalyinál kevesebb pénzből kell, hogy éljenek.

Kiadásaik eközben emelkednek: a kormány által bevezetett különadók megjelennek a négyszáz forintot közelítő benzinárban, a banki műveletek növekvő költségeiben és az élelmiszerláncok áraiban - fűzte hozzá.

Szanyi Tibor kifejtette: nem hullat krokodilkönnyeket a multinacionális élelmiszerláncokért, de tudvalévő, hogy az emberek azért vásárolnak ott, mert a legolcsóbb beszerzési forrást jelentik.

Kitért arra, hogy noha a kormány a családok támogatását hirdeti, egy kutatás szerint a gyermekek 40 százaléka olyan családban nevelkedik, amelynek romlik az anyagi helyzete.

Szólt arról is, noha a választási kampányban a Fidesz kifogásolta, hogy a szocialisták kormányzása alatt a legszegényebbeknek jutó állami támogatás mértéke nem érte el a bruttó nemzeti össztermék egy százalékát, a kormányváltás óta ez az arány tovább csökkent. Szanyi Tibor egyúttal ígéretet tett arra, ha az MSZP hatalomra jut, a legszegényebbek központi támogatását az egyszázalékos szint fölé emeli, valamint visszaállítja a kétkulcsos adórendszert.

Kérdésre válaszolva a szocialista politikus elmondta: várakozása szerint január végéig mintegy ötvenezren nyilatkoznak arról, hogy magán-nyugdíjpénztári tagok maradnak. Úgy vélte, ez elég lehet ahhoz, hogy a pénztárak összeolvadásával egy vagy két magánpénztár túlélje a kormány ellenük intézett "atomtámadását".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

niemand
2011. január 23. 13:45
Én meg Szanyiért nem hullatnék könnyeket.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását