2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hatalmas gázrobbanás volt éjszaka

Legkevesebb hat halottja van egy hétfőn éjszaka keletkezett és kedd hajnalban eloltott tűznek a közép-kínai Hupej tartomány Vuhan városában, Északkelet-Kínában gázrobbanás ölt meg három embert - jelentette a Hszinhua hírügynökség kedden.
2011. január 18. kedd 08:20 - HírExtra
Vuhanban a mentők még folytatják a kutatást az üzlethelyiségeknek és lakásoknak is helyet adó négyemeletes épületben. A tűzoltókat hétfőn este 11 óra körül riasztották, s kedd hajnali egy órakor végeztek az oltással.

Az épület földszintjén élelmiszert, zöldséget-gyümölcsöt árultak, a felsőbb szinteken több mint húszan laktak. A többségnek sikerült kimenekülnie, hat embert a tűzoltók hoztak ki az épületből és ők találtak rá a hat holttestre is.

Hétfőn hatalmas robbanás rongált meg egy 16 emeletes házat és környékbeli épületeket a kelet-kínai Csilin tartomány Csilin városában. Hárman meghaltak, közel harmincan megsérültek. Mintegy 2-300 ember menekült az utcára és várt mínusz 25 fokos hidegben. A lakások betört ablakait műanyag fóliával helyettesítették, a környékbeli épületekből elköltözették az embereket.

A televízió híradója földrengés utáni állapothoz hasonló képeket mutatott, a robbanás épületeket rombolt le, gépkocsikat borított fel, a környéket törmelékek borították el.

A tűzoltók vizsgálatának eddigi adatai szerint az épületben gázszivárgás volt, amiről állítólag a lakók már vasárnap este bejelentést is tettek. A gáz minden valószínűség szerint akkor robbant be, amikor a földalatti garázsban beindítottak egy autót.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását