2024. május 2. - Zsigmond

Tavaszi időjárás várható

Márciusban nyolc-tíz fok körüli értékek a jellemzők a sokéves átlagadatok alapján: már a múlt hét is igen tavasziasra sikeredett - főleg a délnyugati tájakon, és ez a soron következő pihenőnapjainkon sem lesz másképp.
2011. január 13. csütörtök 12:15 - HírExtra
A mai borongós időt követően délnyugati, nyugati áramlással holnap ismét több fokkal melegebb levegő érkezhet térségünkbe, így már holnap meghaladhatja a csúcshőmérséklet a 10 fokot a Nyugat-Dunántúlon.

A melegrekordok azért nem lesznek veszélyben, az 1921-ben és 1948-mért, szinte rövidujjas 17 fokos csúcsértékek várhatóan nem fognak megdőlni. Szombaton sem lesz zimankó, sőt ekkor nagyobb esélyünk lehet az 1993. január 15-én Somogyszobon mért 13,6 fokos rekord megdöntésére.

A jelenlegi modellfutások alapján szombaton a GFS modell szerint 10-13, az ECM modell alapján 12-13 fok is lehet a déli, délnyugati tájakon, így nagyon közel leszünk ahhoz, hogy újraírjuk a meteorológiai adatok történelmét. Hogy ne érezzük magunkat annyira nyugodtan a tavasz enyheségében, megemlítendő, hogy január 15-én volt, amikor -27,4 fokos zord hidegben várták szüleink a tavasz közeledtét.

A következő napok is valami ilyesmit sugallhatnak, még ha
nem is tér vissza a farkasordító hideg, a jövő hét közepétől fokozatos lehűlésre van kilátás, főleg 20-ától némi hó is hullhat. Egy biztos: hiába a nyíló hóvirágok és a melegfronti hatással járó fejfájások, a kutya nem ette meg a telet.

Forrás: Köpönyeg
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását