2024. május 2. - Zsigmond

Új csatár a Manchesternél

A Manchester City újabb nagy nevet igazolt: a Wolfsburg bosnyák csatára, Edin Dzeko érkezett a csapathoz. A manchesteri klub 27 millió fontot fizetett a támadóért.
2011. január 8. szombat 13:05 - HírExtra
Edin Dzekót hosszú ideje szeretné megszerezni több európai élklub is, olyannyira, hogy már tavaly is közel állt a távozáshoz, ám akkor a Milan végül nem tudott megállapodni a Wolfsburggal. A bosnyák válogatott csatárért idén többek között a Juventus is érdeklődött, de a befutó végül a Manchester City lett: a csatárokat halmozó klub 27 millió fontot fizetett érte a Wolfsburgnak.

Dzeko immár a munkavállalási engedélyt is megkapta, és a City regisztrálta, így hamarosan bemutatkozhat. Ahhoz nem voltak elég gyorsak az adminisztrátorok, hogy már ma, a Leicester City elleni FA Kupa-mérkőzésen pályára léphessen, de jövő szombaton, a Wolves elleni bajnokin már valószínűleg játszhat új csapatában.

"A leginkább mindig is a City vonzott az érdeklődők közül - nyilatkozta Dzeko. - Már múlt nyáron is szóba hoztak a klubbal kapcsolatban, de akkor a Wolfsburg még nem akart eladni. Sok volt a találgatás, de az én fejem tiszta maradt."

Örülök, hogy egy ilyen remek klubhoz szerződhettem, amelynek nagy céljai vannak. Az emberek arról beszélnek, hogy a Citynek sok pénze van, de ez nem csak erről szól, hanem a nagy ambíciókról. Roberto Mancini is azt mondta, ez számomra a legjobb klub.

Dzeko korábbi ellenfele, Jerome Boateng, aki a Bundesligában a Hamburg játékosaként igyekezett megkeseríteni a bosnyák csatár életét, jó véleménnyel van új csapattársáról.

"Erős, remekül fejel, mindkét lábával jól lő, és nagyon érzi a kaput - nyilatkozta Boateng. - Minőségi játékos, nagyon jó csatár. A Hamburg ellen valahogy mindig jól játszott, és gólt lőtt, nagy kihívás volt ellene játszani. "

Dzeko érkezésével legalább egy csatár távozhat a Citytől: Emmanuel Adebayor és Roque Santa Cruz is végképp fölöslegessé vált a manchesteri klubnál, amely rajtuk és Dzekón kívül számíthat Carlos Tévezre, Mario Balotellire és Jóra is csatárposzton.
Forrás: Samsungsport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását