2024. május 5. - Györgyi

3D-lázban a Disney

Belehúz a Disney 2011-ben. Új filmek gyártása helyett egy sor klasszikus Blu-ray-kiadását jelentették be, igaz, azokat mind 3D-ben tervezik.
2011. január 4. kedd 11:30 - HírExtra
A szakértők már megjósolták, hogy 2011 az otthoni 3D-mozizás nagy kezdeti éve lesz. A Disney pedig komolyan vette a jóslatot, sőt, bőven tesz is érte üzletpolitikájával. A napokban Los Angelesben az óriáscég bejelentette, hogy minimum tizenöt 3D-alkotást kíván piacra dobni.

A nagy múltra visszatekintő cég 3D-s filmjeit Blu-ray lemezeken fogja megjelentetni, melyekhez csatolni fogják a filmek 2D-s verzióját, illetve természetesen az élményhez szükséges szemüveget is.

A bejelentett kiadások listájában jónéhány klasszikussal találkozhatunk, hiszen felújításra került az Ororszlánkirály és a Szépség és a szörnyeteg is. A stúdió ettől függetlenül inkább legújabb alkotásaira koncentrál, az utóbbi évek sikerei közül A Robinson család titkai, a Csodacsibe és a G-Force - Rágcsávók stámíthatnak már biztos megjelenésre.

A Disney aktuális, még moziban futó filmjeit, az Aranyhajat és a Tront is már 3D-formátumban fogja kiadni. A felnőttek számára egyelőre csak a Karácsonyi lidércnyomás című Tim Burton-alkotás lehet a csábító a listáról.


Forrás: Reuters
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását