2024. május 6. - Ivett, Frida

Shakespeare Miskolcon

William Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékának beavató színházi előadására készülnek a Miskolci Nemzeti Színházban.
2011. január 2. vasárnap 11:39 - HírExtra
A teátrum január 21-én mutatja be beavató színházi előadását. Arany János és Nádasdy Ádám fordítását felhasználva íródott a szövegkönyv, amely elsősorban a négy fiatal szerelmes történetére összpontosít. Rövidítésekkel és narrációval a shakespeare-i szöveg "pörgősebbé", a fiatalok számára könnyen érthetővé és követhetővé vált - ismertette a darab részleteit Árvai Judit, a Miskolci Nemzeti Színház kommunikációs és marketingvezetője.

Rámutatott: a szerelem, mint téma, közel áll a kamaszokhoz, sőt, talán az egyetlen momentum, amely állandó jelleggel át- meg átszövi az életüket. A szerelem kapcsán pedig lehetőség nyílik mind Shakespeare-ről, mind az Erzsébet kori színjátszás jellegzetességeiről szólni. A szerelmesek jelenetein keresztül interaktív, játékos beszélgetéseket vezetnek az előadás alkotói, különös tekintettel a fiatal korosztály életproblémáira keresve megoldási lehetőségeket - magyarázta.

A miskolci társulat fiatal művészei több évtizedes hagyományt élesztenek újjá a beavató színházi előadás létrehozásával, hiszen a Ruszt József által meghonosított műfaj egyik legjelentősebb képviselője, Honti György éppen a miskolci évei alatt tartott ilyen jellegű foglalkozásokat - idézte fel Árvai Judit.

Fandl Ferenc színész-rendező a Miskolci Nemzeti Színház fiatal színészeivel kísérli meg a beavatást: kéznyújtásnyi közelségbe hozni a színházat a középiskolás fiatalokhoz. "Élményt nyújtani a színészi jelenlét, a látvány, a zene és a tánc lenyűgöző erejével. Játszani és beszélni a szerelemről, fejet hajtva a valaha élt legnagyobb játékos, William Shakespeare előtt" - fűzte hozzá a kommunikációs és marketingvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását