2024. május 14. - Bonifác

Tovább centralizálják a kormányzati kommunikációt

Minden eddiginél jobban központosított kormányzati kommunikációval készül az uniós elnökség fél évére az Orbán-kormány – értesült a Népszava.
2010. december 30. csütörtök 10:21 - HírExtra
A lap csütörtöki számában azt írták, hogy tudomásuk szerint a szaktárcák ez idő alatt még a kommunikációs államtitkárság engedélyével is csak szűk körben adnak felvilágosítást. Januártól valóban teljesen központosított kormányzati kommunikáció működik majd.

Ezentúl nemcsak a nyilatkozatok, interjúk, szakmai válaszok engedélyeztetése, hanem maga a kérelmezés és annak elbírálása is kizárólag a kommunikációért felelős államtitkárság hatáskörébe tartozik majd - legalábbis az uniós elnökség idején.

A cikk szerint teljesülhet viszont néhány korábbi, a kormányváltáskor hangoztatott ígéret: napi két kormányszóvivői tájékoztató – két szóvivővel –, egységesített és rendezett kormányzati portálok.

Úgy tudják, januártól egy tájékoztatót Nagy Anna, egy másikat pedig Bakos Piroska, a magyar uniós elnökség szóvivője tart majd.

Ugyancsak változás lesz a szóvivői tájékoztatók gyakorlatában, hogy - amint azt a lappal levélben közölték - „az európai gyakorlathoz igazodva és az elmúlt fél év tapasztalatai alapján” az államtitkárság 2011. január 17-től regisztrációhoz köti a sajtómunkatársak részvételét a kormányszóvivői tájékoztatókon. A levél szerint „a regisztrációs kérelmeket szakmai szempontok alapján (olvasottság, nézettség, országos ismertség) bírálják el”.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását