2024. május 3. - Tímea, Irma

Síkosak az utak

A keddi tartós havazás ellenére nincs járhatatlan út Pest megyében, de a Magyar Közút Zrt. gépei csak nehezen birkóznak meg a síkosságmentesítéssel a szerda reggeli mínusz 9-16 Celsius-fokos hidegben.
2010. december 29. szerda 10:47 - HírExtra
Pécsi Norbert elmondta, hogy kifejezetten téliesek az útviszonyok Pest megyében annak ellenére, hogy a Magyar Közút gépei a keddi hóeséssel egy időben megkezdték a hóeltakarítási és a síkosságmentesítési munkákat, s azóta is folyamatosan dolgoznak.

Járhatatlan út vagy elzárt település nincs a régióban, azonban több főút és mellékút sónedves, a ceglédi és a monori üzemmérnökség területén pedig - ahol jóval több hó esett - a burkolat mellett 13-16 centiméteres hóréteg gyűlt össze. Ezen a környéken hókásás útszakaszokra kell számítaniuk az autósoknak - figyelmeztetett a csoportvezető.

Napok óta nagy intenzitással dolgoznak a gépek a Budakeszi-Páty-Perbál útszakaszon, ahol kedd délután és este is szórtak ki sót a burkolatra, azonban a hideg idő miatt ez az anyag csak nagyon lassan fejti ki olvasztó hatását - tette hozzá Pécsi Norbert. A sózás mínusz 8 fok alatt hatástalan, ezért Budakeszi térségében csak lassan lehet közlekedni.

Tinnye és Piliscsaba között is vannak jeges szakaszok. Ezekre az utakra érdesítő anyagokat (homokot, apró kőzúzalékot, salakot) is kijuttatott a közútkezelő, míg a Fót-Csomád-Veresegyház útvonalon hóekéznek, ám a gépek nem tudják feltépni a jégbordákat. Ezért, valamint a sózás hatástalansága miatt Fót környékén több helyen változatlanul jégbordás a burkolat, változás csak az enyhébb idő beálltával várható - közölte Pécsi Norbert.

A Magyar Közút továbbra is arra kéri az autósokat, hogy a téli útviszonyok között különös körültekintéssel és megfelelően megválasztott sebességgel közlekedjenek, illetve kizárólag műszakilag jól felkészített és téli gumikkal ellátott járművekkel keljenek útra. Az útviszonyokról és a közlekedési helyzetről a cég megyei diszpécserszolgálatain kívül a társaság Útinform szolgálatától (elérhetőségek: www.kozut.hu) lehet aktuális információkat szerezni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását