2024. május 29. - Magdolna

Egyre súlyosabb a belvízhelyzet

A hirtelen jött olvadás és az újra csapadékosra forduló időjárás miatt tovább romlott a belvízhelyzet az Alsó-Tisza vidékén, ahol az elöntött terület nagysága megközelíti a 800 négyzetkilométert - tájékoztatott a regionális vízügyi igazgatóság ügyeletvezetője vasárnap.
2010. december 26. vasárnap 19:08 - HírExtra
Az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) működési területén 797,5 négyzetkilométert borít belvíz, ebből 263 négyzetkilométer vetés, 238,5 pedig szántó - mondta Priváczkiné Hajdu Zsuzsanna ügyeletvezető.

A közelmúltban 2000 januárjában volt a legmagasabb, 1080,5 négyzetkilométer az elöntött területek nagysága az igazgatóság területén.

A belvíz gyorsabb levezetése érdekében a 31 munkagéppel folyamatosan tisztítják a főcsatornákat. Harminc szivattyútelepen - másod- és harmadfokú készültség mellett - naponta 4,8 millió köbméter vizet emelnek át a főgyűjtőkbe. A védekezésben 217 fő vesz részt.

Az Alsó-Tisza vidékén valamennyi vízgazdálkodási társulásnál másodfokú készültség mellett folyik a védekezés. Harminchat településen első- vagy másodfokú, Csanyteleken továbbra is harmadfokú helyi vízkárelhárítási készültség van érvényben - közölte a szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását