2024. május 4. - Mónika, Flórián

Feladta magát az ámokfutó

Egy puskával felszerelkezett, pénzügyi gondokkal küszködő férfi négy emberrel - köztük főnökével és két banki alkalmazottal - végzett egy északkelet-spanyolországi kisvárosban.
2010. december 15. szerda 20:53 - HírExtra
Az 57 éves gyilkos később feladta magát a rendőrségen. A férfi reggel egy helyi bárban kezdte a sort, ahol tüzet nyitott főnökére, egy, a hatvanas éveiben járó építési vállalkozóra, akinél kőművesként dolgozott, valamint annak 35 éves fiára - mindketten azonnal meghaltak. Kicsit később a 30 ezer lelkes városka közepén álló Caja Mediterraneo bank két alkalmazottját lőtte le. A nyomozók a bosszút és a pénzügyi nehézségeket nevezték meg indítékként. Elmondásuk szerint a munkáltató tartozott gyilkosának, és emiatt a férfi nehéz helyzetbe került bankjánál.

"Teljesen hétköznapi, normális ember volt, nőtlen, és az apjánál lakott" - mondta Jordi Muntada, egy 32 éves állattenyésztő, akivel a gyilkos minden hétvégén vadászni járt. "Szerintem pénzügyi gondjai voltak ezekkel az emberekkel, de igazából sosem beszélt róla."

Egy másik ember - az előző leírásnak kissé ellentmondva - furcsa, de nem erőszakos emberként írta le a férfit, aki munka után hamis csillagot és pisztolyt viselve, seriffnek öltözve rótta az utcákat.

Olotban november végén hasonló mészárlás történt, akkor egy idősek otthonában ápolóként dolgozó ember 11 hajlott korút ölt meg, hogy véget vessen szenvedéseiknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását