2024. május 5. - Györgyi

Budapest: tudás és a piaci lehetőség

Az új Duna-régió alakuló rendszerében Budapestnek a növekedés, a tudás és a piaci lehetőségek közvetítőjeként fontos szerepe lehet "Nyugat és Kelet, azaz az új és a régi Európa között" - mondta a főpolgármester.
2010. december 14. kedd 13:25 - HírExtra
Tarlós István a Tudástranszfer szerepe az új Duna-régióban című budapesti, az Újvárosházán kedden tartott konferencián köszöntőjében arról beszélt: a magyar fővároson múlik, kihasználja-e a földrajzi helyzetéből, történelmi, kulturális adottságaiból, hagyományaiból adódó lehetőségeket, és megtalálja-e a méltó helyét az újraformálódó európai térben.

A főpolgármester szerint a magyar uniós elnökség fontos témájának ígérkezik az új európai Duna-stratégia elfogadása, ezért élni kell a magyar szellemi és kulturális potenciálból, geopolitikai helyzetből eredő versenyelőnnyel.

Úgy vélte, Budapestet földrajzi, társadalmi és intézményi adottságai alkalmassá teszik arra, hogy központi elosztó és irányító szerepet töltsön be az európai Duna-régióban.

A főpolgármester szerint Budapest ma a Duna nélkül nem lehetne különleges atmoszférájú város. Emlékeztetett arra is: a magyar főváros régóta törekszik arra, hogy a Duna, mint Európa "főutcája" még szorosabb gazdasági, kulturális és politikai egységbe kovácsolja a partjai mentén fekvő országokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását