2024. május 13. - Szervác, Imola

Nincs megállás - Orbán tovább pörög

Bécsbe, majd Pozsonyba látogat kedden Orbán Viktor kormányfő, és találkozik Werner Faymann osztrák kancellárral, valamint Iveta Radicová szlovák miniszterelnökkel.
2010. december 13. hétfő 14:40 - HírExtra
Orbán Viktor a Magyarország 2011. első félévi EU-elnökségét előkészítő körútja során látogat a két szomszédos országba.

Orbán Viktor és Iveta Radicová július 20-án Budapesten a visegrádi négyek miniszterelnöki csúcstalálkozóján tárgyaltak első ízben. A találkozón Szlovákia átvette Magyarországtól a visegrádi csoport elnöki tisztségét.

Bugár Béla, a magyar-szlovák polgári párt, a Híd elnöke hétfőn azt nyilatkozta: amennyiben Orbán Viktor magyar kormányfő keddi hivatalos pozsonyi látogatása során nem találkozik a Híd képviselőivel, az azt fogja jelenteni, hogy a magyar fél nem kíván ezzel a párttal együttműködni.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI ezzel kapcsolatos megkeresésére tudatta: Orbán Viktor keddi pozsonyi programjában nem szerepel találkozó sem szlovák, sem vegyes pártokkal, kizárólag a magyar párt, az MKP elnökével tárgyal a magyar miniszterelnök. E megbeszélés célja, hogy Orbán Viktor tájékozódjon a felvidéki magyarság véleményéről a jelenlegi helyzetet illetően - tette hozzá Szijjártó Péter, aki emlékeztetett: a szerb elnökkel való találkozó előtt is volt egyeztetés a magyar miniszterelnök és a helyi magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke között.

Werner Faymann kancellárral június 11-én találkozott a magyar miniszterelnök Bécsben, munkamegbeszélésen, majd azt követően beszédet mondott az International Institute of Finance (IIF) nemzetközi pénzügyi intézet bécsi tanácskozásán.

2011 első félévében Magyarország tölti be az Európai Unió elnökségének tisztségét. A miniszterelnök az elnökségre történő felkészülés keretében minden uniós tagállamot felkeres, hogy személyesen tájékozódjon a tagállamok álláspontjairól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását