2024. április 27. - Zita

Tréfás lesz az időjárás

Keleten, délkeleten tavaszias időre, nyugaton viszont kemény télre kell készülni pénteken. Az előbbi területeken akár 8-10 fok is lehet, Sopron környékén pedig várhatóan mínusz 1-2 fok körül alakul a napi maximum-hőmérséklet - mondta Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa.
2010. december 3. péntek 09:17 - HírExtra
A csapadék tekintetében mindenre fel kell készülni, ugyanis az ország különböző területeken előfordulhat hó, havas eső, illetve ónos és fagyott eső is. Csonka Tamás szerint az északnyugati területeken elsősorban hó várható, az ország déli és keleti felében pedig esőre kell készülni.
Jelenleg az ország nagy részén érvényben van az első fokú riasztás a várható gyenge ónos eső miatt, de a meteorológus szerint ezt a délelőtti órákban várhatóan feloldják.

Az észak-nyugati területeken marad a havazás. A veszélyjelzés szerint pénteken ezeken a területeken 4-15 centiméter, helyenként 15 centimétert is meghaladó csapadékot várnak. 5 centiméter körüli hótakaró az ország más részeiben is előfordulhat, de a déli, délkeleti részeken ez sem valószínű.

Az észak-dunántúli területeken a feltámadó szél hóátfúvásokat okozhat a déli óráktól - tette hozzá. Az esti, késő esti óráktól viszont várhatóan megszűnik a csapadék, és normalizálódik a helyzet, de az északnyugati területeken még ekkor is maradhat hóátfúvásos terület a szél miatt
Szombaton száraz, hideg időre kell készülni. Számottevő csapadék nem várható, esetleg néhol fordulhat elő kisebb hózápor - mondta.

Csapadék vasárnap sem várható, viszont kemény hidegre kell készülni - mondta Csonka Tamás. A reggeli órákban mínusz 5-10, a vastagabb hóval borított területeken akár mínusz 15 fok is lehet, és napközben is csak fagypont közeli hőmérséklet valószínű.

A jövő hét elején jön egy átmeneti enyhülés, amit csapadék is kísér majd. A hét közepétől viszont ismét markáns lehűlés következik - tette hozzá Csonka Tamás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását