2024. május 3. - Tímea, Irma

Száz albérlet a Máltaiaktól

Eddig mintegy száz albérleti szerződést kötött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a vörösiszap-katasztrófa során otthonukat elvesztett családok számára – mondta a jótékonysági szervezet vezetője devecseri sajtótájékoztatóján pénteken.
2010. november 12. péntek 11:10 - HírExtra
A program megvalósítása érdekében irodát nyitottak a katasztrófa sújtotta Veszprém megyei kisvárosban, és külön megoldási programot dolgoztak ki a Zeneiskolában ideiglenesen szállást kapó, mindenüket elvesztő Dankó-telepi cigány családok helyzetének megoldására – mondta Kozma Imre, hozzátéve, hogy mivel számukra nem kaptak albérletet, három lakást megvásároltak.

A károsultaknak az albérleti szerződéseket 3+3 hónapra kötik, és bérlőként a szeretetszolgálat jelenik meg. Az otthonok bérleti díja - felszereltségétől függően – havi 25 és 50 ezer forint között van – mondta a katasztrófa sújtotta térségben az első napoktól tevékenykedő szervezet vezetője, aki fő küldetésüknek azt tartja: a jelenlétük biztosítsa, ne legyen olyan ember, aki úgy érzi, magára maradt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását