2024. május 14. - Bonifác

Megkapja a pénzt a BKV

A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy a Bajnai-kormány korábbi ígéretének megfelelően 7,5 milliárd forintos támogatást és 5 milliárd forintos hitelgaranciát biztosít a BKV-nak.
2010. november 11. csütörtök 13:55 - HírExtra
A Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-hez csütörtökön eljutatott közleményében hangsúlyozza: a "nemzeti ügyek kormánya nem hagyja magára a csőd közeli állapotba került" fővárosi közlekedési vállalatot, és teljesíti Bajnai Gordon volt kormányfő Demszky Gábor leköszönt főpolgármesternek - a 2010-es költségvetés terhére - tett ígéreteit.

Budapestnek működőképes BKV-ra van szüksége, a "végkielégítési és korrupciós botrányokban is érintett" cég pedig a kormány szerdai döntése értelmében egyelőre elkerülheti a csődöt - mutat rá a tárca.

A Nemzetgazdasági Minisztérium augusztus végén tudatta, hogy csődbizottságot hoz létre a kormány a BKV pénzügyi helyzete miatt.
A BKV saját kimutatása szerint belső eladósodottságuk 720 milliárd forint, ekkora egyösszegű fejlesztést kellene a cégben végrehajtani ahhoz, hogy a műszaki színvonalat optimális szintre hozzák. A cég teljes megújítása ennél többe, 2000 milliárd forintba kerülne.

A 2010-es üzleti tervében a BKV 3,7 milliárd forintos adózás előtti veszteséggel tervezte, év végére a tervben jelzett hitelállomány 76,3 milliárd, az adósságállomány 81 milliárd forintra nőhet. Egy évvel korábban a BKV-nak 23,5 milliárdos vesztesége volt.

Kocsis István, a közlekedési vállalat vezetője a héten arról tájékoztatta Tarlós István főpolgármestert, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) november 8-tól a BKV "valamennyi vasúthatósági működési engedélyét" függesztette fel, és ezzel egy időben féléves, ideiglenes működési engedélyt adott ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását